Aanbevolen vaardigheden voor vruchtbaar filosoferen: durven twijfelen, open waarnemen, aandachtig luisteren, dieper doorvragen, logisch redeneren, invoelend interpreteren, helder argumenteren….

Wil je de maandelijkse nieuwsbrief in je mailbox ontvangen? Schrijf je hier in.

Laden Evenementen

« Alle Evenementen

  • Dit event is voorbij.

Avondlezing Filosofische proeverij Dv,; ‘de mens als schepper’

februari 27 van 20:00 tot 22:00

€8,00

Interessante lezing? Dan deel dit met je vrienden.

Als kind bouwen we onze zandkastelen, en als volwassenen geven we vorm aan ons eigen huis, onze eigen welvaart en welzijn, ons eigen denken en onze eigen identiteit. Of ligt het toch niet helemaal zo? Volgens Cornelis onderscheidt de mens zich van het dier door zijn scheppend vermogen. Schept een dier dan niet? Wat betekent het voor ons mensen dat we kunnen scheppen? En maakt ons dat aan de goden gelijk? In deze lezing neem ik u mee langs diverse standpunten die licht werpen op ‘de mens als schepper’ en welke consequenties dit mogelijk kan hebben.

In de maandelijkse proeverij borduren we voort op de voorafgaande Tegenlicht uitzending. Op 22 februari was dit ‘mensen, goden en technologie’, een documentaire waarin gesteld wordt dat niemand weet hoe de wereld er over 25 jaar uitziet. Misschien wordt ons werk overgenomen door autonome robots en worden wij daarmee de slaven van de door onszelf gecreëerde technologie. Of we worden goden in een door ons zelf gecreëerde wereld. Wie zal het zeggen?

Kom proeven aan de filosofie tijdens filosofische proeverij Deventer. Start met een Tegenlicht Meetup op de donderdag. Doe mee aan het socratisch ontbijt of aan het diner pensant op zondag. Bezoek de lezing op dinsdag of het filosofiecafé op donderdag. Alles is licht en luchtig, maar wel met inhoud. Bij deze lezing is er ruimte voor maximaal 25 deelnemers. De toegangsprijs is €8,00. Vroegboekkorting is mogelijk via eventbrite voor de eerste 6 deelnemers.

Gegevens

Datum:
februari 27
Tijd:
20:00 tot 22:00
Kosten:
€8,00
Website:
https://www.eventbrite.nl/e/tickets-avondlezing-filosofische-proeverij-deventer-de-mens-als-schepper-43094295197

Organisator

Filosofische Praktijk Deventer, de Spiegel
Website:
https://www.facebook.com/filosofischepraktijkdeventer/

Locatie

Filosofische Praktijk Deventer, de Spiegel
Koningin wilhelminalaan 2
Deventer, 7415 KS Netherlands
+ Google Maps