Aanbevolen vaardigheden voor vruchtbaar filosoferen: durven twijfelen, open waarnemen, aandachtig luisteren, dieper doorvragen, logisch redeneren, invoelend interpreteren, helder argumenteren….

Laden Evenementen

« Alle Evenementen

  • Dit event is voorbij.

Tegenlicht Meetup Deventer: Boer zoekt voedselflat

26 oktober 2017 van 19:30

Gratis

Meld je aan voor de gratis tegenlicht avond via deze link.

Op dit moment is ons voedselsysteem inefficiënt georganiseerd. Ons voedsel legt vele kilometers af, gebruikt veel water, wordt verspild en vervuilt het milieu. Toch moeten de 7 miljard aardbewoners, veelal in grote steden woonachtig, gevoed worden. Om dat op een duurzame manier te doen, moet voedselproductie voor een aanzienlijk deel geïntegreerd worden in de stedelijke infrastructuur. Voedselflats en stadslandbouw zijn daarvoor belangrijke alternatieven. Het Amerikaanse bedrijf Aerofarms is op dit moment de grootste vertical farm ter wereld. Maar Aerofarm is niet de enige. In steden waar het moeilijk is om voldoende vers voedsel aan te leveren ruiken lokale ondernemers hun kansen en starten stadslandbouw initiatieven. Voorbeelden zijn er in Zweden en Singapore. Nederland is, na de Verenigde Staten, de tweede landbouwexporteur ter wereld. Van overal komen boeren, tuinders, onderzoekers en burgemeesters naar ons land om zich te informeren. Zijn de stadslandbouwalternatieven inderdaad voldoende als alternatief om te voorzien in de lokale voedselbehoefte en de vervuiling door transport en verspilling tegen te gaan? En in hoeverre zullen economische belangen van exportlanden een rol spelen om de lokale initiatieven al dan niet vrij baan te geven en te ondersteunen via kennisdeling? De keuze om dit onderwerp (verticale landbouw) onder de aandacht te brengen ligt bij Willem Seine van Natuur en Milieu Overijssel. Hij zal die avond aanwezig zijn voor extra input over het onderwerp.

Tegenlicht Meetup Deventer is onderdeel van filosofische proeverij Deventer en wil bijdragen aan kritisch denken en constructief samenleven. Meetup-avonden worden georganiseerd naar aanleiding van uitzendingen VPRO Tegenlicht en zijn gratis toegankelijk. Meld je aan voor de gratis tegenlicht avond via deze link.

Gegevens

Datum:
26 oktober 2017
Tijd:
19:30
Kosten:
Gratis
Website:
https://goo.gl/forms/JAJmQ7a8YIIXLjqF3

Organisator

Tegenlicht meetup Deventer
Website:
https://www.facebook.com/tegenlichtmeetupDeventer/

Locatie

De Fermerie Deventer
Muggeplein 9
Deventer, 7411NW Netherlands
+ Google Maps