Aanbevolen vaardigheden voor vruchtbaar filosoferen: durven twijfelen, open waarnemen, aandachtig luisteren, dieper doorvragen, logisch redeneren, invoelend interpreteren, helder argumenteren….

Laden Evenementen

« Alle Evenementen

  • Dit event is voorbij.

Filosofiecafe Deventer, over ‘vertrouwen

februari 1 van 20:00 tot 23:00

10,00€

Vind je dit onderwerp de moeite waard om het samen over te hebben? Dan deel dit met je vrienden!

Hoe staat het met ons vertrouwen in elkaar en in de instanties? Ons vertrouwen in banken is tanend, evenals ons vertrouwen in de politieke leiders en media. Maar wat is dat eigenlijk, vertrouwen? En hoe cruciaal is vertrouwen voor ons aan de vooravond van allerlei noodzakelijke maatschappelijke ontwikkelingen in milieu, economie, techniek, politiek en man-vrouw verhoudingen? Deze avond doen we het niet alleen met de denkkracht van het aanwezige publiek, maar komt emeritus hoogleraar Bart Nooteboom, schrijver van het boek ‘vertrouwen, opening naar een veranderende wereld’ onze denkkracht versterken.

De toegang voor deze avond is €8,00 via eventbrite en €10,- op de avond zelf. Om de organisatie te ontlasten wordt u dringend gevraagd uw ticket vooraf te kopen via eventbrite. De avond start om 20.00 uur in de Fermerie aan het muggeplein 9 te Deventer. Filosofiecafé is voor iedereen die wil filosoferen en durft te denken, ongeacht leeftijd, sociale achtergrond of opleiding. De avond wordt georganiseerd door de Spiegel, filosofische praktijk Deventer en staat onder leiding van filosoof Trees Schopman.

Eens per maand filosoferen we in de Fermerie met belangstellenden over vragen die ons bezig houdt. De filosofie-avond is de afsluiting van de maandelijkse week van filosofische proeverij Deventer. We zijn de week van januari – februari gestart met Tegenlicht Meetup over ‘een kwestie van vertrouwen’. Elk filosofiecafé start met een eerste vraag of thema. Aan de hand van eigen ervaringen van bezoekers wordt het thema aangevuld met nieuwe vragen en starten we het gezamenlijk onderzoek.

Filosofiecafé, evenals Tegenlicht Meetup zijn onderdeel van de Filosofische proeverij Deventer, een maandelijks terugkerende week vol denk-evenementen. Meer informatie is te vinden op www.filosofischepraktijkdeventer.nl.

Gegevens

Datum:
februari 1
Tijd:
20:00 tot 23:00
Kosten:
10,00€
Evenement Tags:
, ,
Website:
https://www.eventbrite.nl/e/tickets-filosofiecafe-deventer-over-vertrouwen-42044964621

Locatie

De Fermerie Deventer
Muggeplein 9
Deventer, 7411NW Netherlands
+ Google Maps

Organisator

Filosofische Praktijk Deventer, de Spiegel
Website:
https://www.facebook.com/filosofischepraktijkdeventer/