Aanbevolen vaardigheden voor vruchtbaar filosoferen: durven twijfelen, open waarnemen, aandachtig luisteren, dieper doorvragen, logisch redeneren, invoelend interpreteren, helder argumenteren….

Laden Evenementen

« Alle Evenementen

  • Dit event is voorbij.

Filosofische Proeverij Deventer, diner pensant ‘duurzaam’

29 oktober 2017 van 19:00 tot 22:00

15,00€

Kom proeven aan de filosofie. Doe mee aan de filosofische wandeling, of aan het diner pensant op zondag of bezoek de lezing op dinsdag. Alles is licht en luchtig, maar wel met inhoud. Er is maar ruimte voor 12 deelnemers, dus meld je op tijd aan vóór zaterdag 28 oktober, 12.00 uur via https://goo.gl/forms/erL9bnbnk2QmtHQj2

In de maandelijkse proeverij borduren we voort op de voorafgaande Tegenlicht uitzending. In oktober was dit ‘boer zoekt voedselflat’. Ons voedsel legt vele kilometers af, gebruikt veel water, wordt verspild en vervuilt het milieu. Toch moeten de 7 miljard aardbewoners, veelal in grote steden woonachtig, gevoed worden. Om dat op een duurzame manier te doen, moet voedselproductie voor een aanzienlijk deel geïntegreerd worden in de stedelijke infrastructuur, is momenteel de gedachte. Voedselflats en stadslandbouw lijken daarvoor belangrijke alternatieven. Zijn deze alternatieven inderdaad ‘duurzaam’ en inpasbaar in ons markteconomisch denken? Of gaan ze nog teveel voorbij aan de menselijke moraal waar duurzaamheid misschien vorm zou moeten krijgen? Als we het hebben over ‘duurzaamheid’ en ‘maatschappelijk verantwoord ondernemen’, waar hebben we het dan eigenlijk over?

Een diner pensant is niet alleen lekker en gezellig. Het is ook voedsel voor de geest. Het diner pensant american style bestaat uit een voorgerecht in de vorm van soep met stokbrood en enkele aanvullende borrelhapjes (verzorgd door de gastvrouw) en een hoofdgerecht dat bestaat uit inbreng van alle deelnemers. Iedere deelnemer brengt een eigen gerecht mee dat voorziet in de behoefte van 1 a 2 personen en dat met meerdere personen deelbaar is. Laat je inspireren door het motto van dit diner pensant: ‘duurzame productie en duurzame consumptie’. Tijdens het diner pensant denken we samen na over ‘duurzaamheid’ en ‘verantwoord ondernemen’ en is er de mogelijkheid je gedachten rondom je de keuze van je gerecht toe te lichten. Koffie / thee en (bruis)water, en een eerste consumptie van andere aard zijn in de toegangsprijs inbegrepen. Daarnaast zijn er tegen vergoeding een beperkt aantal andere drankjes beschikbaar.

Er is ruimte voor maximaal 12 deelnemers. In verband met de voorbereidingen is aanmelding noodzakelijk. Dit kan tot uiterlijk zaterdag 28 oktober tot 12.00 uur via: De toegangsprijs is €15,00. Vroegboekkorting is er voor de eerste 4 aanmelders. Bij minder dan 4 deelnemers wordt de activiteit geannuleerd.

Gegevens

Datum:
29 oktober 2017
Tijd:
19:00 tot 22:00
Kosten:
15,00€
Website:
https://goo.gl/forms/erL9bnbnk2QmtHQj2

Organisator

Filosofische Praktijk Deventer, de Spiegel
Website:
https://www.facebook.com/filosofischepraktijkdeventer/

Locatie

Filosofische Praktijk Deventer, de Spiegel
Koningin wilhelminalaan 2
Deventer, 7415 KS Netherlands
+ Google Maps