Loading Events

« All Events

  • This event has passed.

Filosofische Proeverij Deventer, ochtendlezing ‘duurzaam’

31 oktober 2017 @ 10:30 - 12:30

7,50€

Kom proeven aan de filosofie. Doe mee aan de filosofische wandeling, of aan het diner pensant op zondag. Bezoek de lezing op dinsdag of het filosofiecafé op donderdag. Alles is licht en luchtig, maar wel met inhoud. Meld je voor de dinsdaglezing aan vóór maandag 30 oktober, 12.00 uur via https://goo.gl/forms/erL9bnbnk2QmtHQj2

In de maandelijkse proeverij borduren we voort op de voorafgaande Tegenlicht uitzending. In oktober was dit ‘boer zoekt voedselflat’. Ons voedsel legt vele kilometers af, gebruikt veel water, wordt verspild en vervuilt het milieu. Toch moeten de 7 miljard aardbewoners, veelal in grote steden woonachtig, gevoed worden. Om dat op een duurzame manier te doen, moet voedselproductie voor een aanzienlijk deel geïntegreerd worden in de stedelijke infrastructuur, is momenteel de gedachte. Voedselflats en stadslandbouw lijken daarvoor belangrijke alternatieven. Zijn deze alternatieven inderdaad ‘duurzaam’ en inpasbaar in ons markteconomisch denken? Of gaan ze nog teveel voorbij aan de menselijke moraal waar duurzaamheid misschien vorm zou moeten krijgen? Als we het hebben over ‘duurzaamheid’ en ‘maatschappelijk verantwoord ondernemen’, waar hebben we het dan eigenlijk over?

In de lezing in deze proeverij gaan we deze termen nader onderzoeken aan de hand van publicaties van denkers en overheid, in combinatie met onze eigen kritische blik en denkkracht. Laat ik jullie vast voorspellen dat het geen gemakkelijk onderwerp is. Ook onderzoekers concluderen dat ‘duurzaamheid’ en ‘maatschappelijk verantwoord ondernemen’ containerbegrippen zijn die de laatste jaren een grote vlucht hebben genomen. Met alle onduidelijkheid van dien.

Er is ruimte voor maximaal 25 deelnemers. In verband met de voorbereidingen is aanmelding noodzakelijk. Dit kan tot uiterlijk maandag 30 oktober tot 12.00 uur via: De toegangsprijs is €7,50. Vroegboekkorting is er voor de eerste 6 aanmelders. Bij minder dan 6 deelnemers wordt de activiteit geannuleerd.

Details

Date:
31 oktober 2017
Time:
10:30 - 12:30
Cost:
7,50€
Website:
https://goo.gl/forms/nC5Wr3HapgHSFvjf1

Venue

Filosofische Praktijk Deventer, de Spiegel
Koningin wilhelminalaan 2
Deventer, 7415 KS Netherlands
+ Google Map

Organizer

Filosofische Praktijk Deventer, de Spiegel
Website:
https://www.facebook.com/filosofischepraktijkdeventer/