Laden Evenementen

« Alle Evenementen

HERHALING Tegenlicht Meetup Dv: ‘mensen, goden en technologie’.

maart 1 van 10:30 tot 12:30

3,10€

Interessant evenement? Dan deel dit met je vrienden!
DIT IS DE HERHALING VAN TEGENLICHT MEET UP VAN 22 FEBRUARI EN IS VOORAL BEDOELD VOOR MENSEN DIE SAVONDS DE STRAAT LIEVER NIET OPGAAN. Koffie is klaar vanaf 10.15. Om 10.30 beginnen we met de documentaire! U betaalt €3,10 voor reservering en consumpties. Toegang voor de Tegenlicht Meet Up is verder gratis. Vrije gift wordt op prijs gesteld.

Niemand weet hoe onze wereld er over 25 jaar uitziet. Misschien wordt ons werk overgenomen door autonome robots en worden wij daarmee de slaven van de door onszelf gecreëerde technologie. De grote vragen over de toekomst van de mens en zijn verhouding tot technologie leggen we voor aan twee belangrijke denkers van dit moment: Kevin Kelly en Yuval Noah Harari.
Kevin Kelly is schrijver van invloedrijke werken als What Technology Wants en The Inevitable. Kelly schetst de onvermijdelijkheid van technologie en ziet technologie zelfs als een autonoom evolutionair systeem. Kunstmatige intelligentie wordt gemeengoed voor iedereen en zal ons helpen lastige vraagstukken te analyseren en uitdagen om na te denken over wie we zijn. Kelly is ervan overtuigd dat we door de technologie al goden zijn en dat ook robots in hun eigen goden zullen geloven.
Yuval Noah Harari is schrijver van boeken over de geschiedenis van de mensheid Sapiens en Homo Deus. Harari schetst de geschiedenis van morgen en analyseert de wijze waarop we onze eigen illusies creëren; illusoire instituten zoals religie, staten en geld. We geloven in goden omdat we ze zelf willen zijn. Harari ziet een maatschappij met ongelijkheden ontstaan waarin sommige mensen zichzelf kunnen upgraden tot goden en anderen kwetsbaar en sterfelijk zullen blijven.
Gesprekken op hoog niveau over de betekenis van het leven in een door technologie vormgegeven nabije toekomst.

Gegevens

Datum:
maart 1
Tijd:
10:30 tot 12:30
Kosten:
3,10€
Website:
https://www.eventbrite.nl/e/tickets-herhaling-tegenlicht-meetup-dv-mensen-goden-en-technologie-42565864647

Organisator

Tegenlicht meetup Deventer
Website:
https://www.facebook.com/tegenlichtmeetupDeventer/

Locatie

Filosofische Praktijk Deventer, de Spiegel
Koningin wilhelminalaan 2
Deventer, 7415 KS Netherlands
+ Google Maps