Aanbevolen vaardigheden voor vruchtbaar filosoferen: durven twijfelen, open waarnemen, aandachtig luisteren, dieper doorvragen, logisch redeneren, invoelend interpreteren, helder argumenteren….

Wil je op de hoogte blijven van het laatste nieuws?  Schrijf je hier in voor de maandelijkse nieuwsbrief.

Laden Evenementen

« Alle Evenementen

  • Dit event is voorbij.

Tegenlicht Meet Up Deventer; noodzaak voor een utopie

mei 3 van 10:30 tot 12:30

Gratis

Afsluitend van de maand van de filosofie – Deventer nog een laatste keer over utopieën: We moeten opnieuw utopisch leren denken, stelt de jonge historicus, columnist en non-fictie auteur Rutger Bregman (1988). Aan de hand van onder meer foto’s, boeken, videofragmenten en een broodrooster komt Bregman uit bij oude dromen als de radicaal kortere werkweek en het basisinkomen. Een televisie-essay in Tegenlicht als nieuwe vertelvorm: Tegenlicht Lab.

Tegenlicht Meetup Deventer wil bijdragen aan kritisch denken en constructief samenleven. Meetup-bijeenkomsten worden georganiseerd naar aanleiding van uitzendingen VPRO Tegenlicht. We starten om 10.30 met het bekijken van de volledige documentaire. Om 11.30 uur start de discussie aan de hand van filmfragmenten. In de discussie tijdens deze ochtend gaan we met de aanwezigen samen onderzoeken wat het onderwerp van deze documentaire precies voor ons betekent. Je bent van harte uitgenodigd. De ochtend is gratis, maar graag aanmelden via het gratis ticket op eventbrite. In verband met koningsnacht en de lezing van Femke Halsema, gaat de Tegenlicht Meet Up avond van 26 april niet door. Tegenlicht Meetup Deventer is een initiatief van- en wordt geleid door Trees Schopman. (www.filosofischepraktijkdeventer.nl).

Gegevens

Datum:
mei 3
Tijd:
10:30 tot 12:30
Kosten:
Gratis
Website:
https://www.eventbrite.nl/e/tickets-tegenlicht-meetup-deventer-noodzaak-van-een-utopie-45019387199

Locatie

Filosofische Praktijk Deventer, de Spiegel
Koningin wilhelminalaan 2
Deventer, 7415 KS Netherlands
+ Google Maps

De Spiegel – Filosofische Praktijk Deventer is initiatiefnemer van het platform Filosoferen in Deventer. Hier kun je als instantie en als particulier je filosofie verwante evenement plaatsen of een oproep doen. Natuurlijk vind je hier ook wat er nog meer te doen is in Deventer e.o. aan filosofie. Zie de evenementenkalender van de site.