Aanbevolen vaardigheden voor vruchtbaar filosoferen: durven twijfelen, open waarnemen, aandachtig luisteren, dieper doorvragen, logisch redeneren, invoelend interpreteren, helder argumenteren….
Interessant? Schrijf je
 hier in voor de maandelijkse nieuwsbrief.

Laden Evenementen

« Alle Evenementen

  • Dit evenement is voorbij.

3x online filosofiecafé Deventer

juni 25 van 20:00 tot 22:00

Gratis

Tja, wat doe je in deze coronatijden? Ik laat me wakker schudden door mails van eerdere deelnemers: “hei Trees, heb je al een anderhalve meter variant voor ons? Want deze tijd vraagt toch om een goed gesprek?” En ja, daar ben ik het van harte mee eens. 

Ondanks dat voor mij de zomerperiode, dus de vakantietijd al is aangebroken, ga ik dit experiment aan. De horeca is ondertussen weer open en hanteert ‘coronaregels’.  Voor mij is het echter nog iets te vroeg om filosofiecafé ook in een daadwerkelijk café te doen. Daarom gaan we eerst online, zodat we daar ook voor de toekomst ervaring mee op kunnen doen. Doe je mee?

Vanaf 25 juni drie opeenvolgende donderdagavonden filosofiecafé met elk een ander thema. We starten om 20.05 uur. Na 40 minuten stopt de zoomsessie vanzelf. Dan nemen we even een kwartier pauze tot 21.00 uur. Daarna volgt de tweede set van 40 minuten en ronden we af om 21.40 uur.
Voor mij is dit nieuw. Voor jou ook? Misschien maak ik fouten in het aansturen via ZOOM, we gaan het merken. Wil jij al weten hoe ZOOM werkt? Bekijk dan dit filmpje van 6 minuten.

Meld je gratis aan voor deelname. Doe je daadwerkelijk mee, beloon me dan met een vrije gift. Na deelname stuur ik je de donatielink per mail. Voorlopig stuur ik per keer maximaal 12 deelnemers de uitnodiging voor het betreffende online filosofiecafé.

Thema’s:
25 juni: over ‘maakbaarheid’
2 juli:  over ‘solidariteit’
9 juli:  over ‘eindigheid’

Filosofiecafé is voor iedereen die wil filosoferen en durft te denken, ongeacht leeftijd, sociale achtergrond of opleiding. Je bent van harte welkom.

Gegevens

Datum:
juni 25
Tijd:
20:00 tot 22:00
Kosten:
Gratis
Evenement Categorie:
Evenement Tags:
Website:
https://www.eventbrite.nl/e/tickets-filosofiecafe-deventer-online-107672876472

De Spiegel – Filosofische Praktijk Deventer is initiatiefnemer van het platform Filosoferen in Deventer. Hier kun je als instantie en als particulier je filosofie verwante evenement plaatsen of een oproep doen. Natuurlijk vind je hier ook wat er nog meer te doen is in Deventer en omgeving aan filosofie.