Aanbevolen vaardigheden voor vruchtbaar filosoferen: durven twijfelen, open waarnemen, aandachtig luisteren, dieper doorvragen, logisch redeneren, invoelend interpreteren, helder argumenteren….
Interessant? Schrijf je
 hier in voor de maandelijkse nieuwsbrief.

Via MENU, links boven, verschijnt er een keuzemenu en vind je je weg op deze site.

Door de muis over de kalender te bewegen zie je een korte inhoudsbeschrijving. Wil je meer informatie? Klik dan op de betreffende activiteit.

Laden Evenementen

« Alle Evenementen

  • Dit event is voorbij.

HERHALING Tegenlicht Meetup Deventer; verovering van ons DNA

maart 7 van 10:30 tot 12:30

Gratis

Locatie: Centrale bibliotheek Deventer (tuinkamer), stromarkt 18 Deventer.
Tijdstip: 10.30 tot 12.30 uur (inloop vanaf 10.00 uur).
Kosten: gratis, vrije gift wordt gewaardeerd.

LET OP, NIEUWE LOCATIE. WE ZITTEN IN CENTRALE BIBLIOTHEEK DEVENTER (TUINKAMER)

Waar in Nederland volop gediscussieerd wordt over een elektronisch patiëntendossier hebben de Esten al hun gezondheidsgegevens altijd bij de hand op hun E-card. In Estland gaan artsen in de toekomst op basis van het DNA preventieve gepersonaliseerde adviezen geven over bijvoorbeeld de kans op suikerziekte of hartaandoeningen, de gevoeligheid voor bepaalde medicijnen of mentale problemen, om maar een paar dingen te noemen. Voorkomen is beter dan genezen, is het motto. In Nederland werken sommige ziekenhuizen ook al met genetische data en bieden startups DNA testen aan op basis waarvan lifestyle adviezen geven worden. Maar een wet en één veilig E-health systeem heeft Nederland nog niet. Wereldwijd wordt DNA-analyse gezien als de toekomst van de gepersonaliseerde geneeskunde. Over niet al te lange tijd kost zo’n analyse nog maar een paar tientjes. Wordt het niet tijd dat Nederland ook een wet op de genetische data in het leven roept? Het is duidelijk: DNA-analyse heeft de toekomst. Maar hoe beschermen wij onze data?

Tegenlicht Meetup Deventer wil bijdragen aan kritisch denken en constructief samenleven. Meetup-bijeenkomsten worden georganiseerd naar aanleiding van uitzendingen VPRO Tegenlicht. We starten om 10.30 met het bekijken van de volledige documentaire. Om 11.30 uur start de discussie. In de discussie gaan we met de aanwezigen samen onderzoeken wat de consequenties van dit onderwerp voor ons zijn. Je bent van harte uitgenodigd. De bijeenkomst is gratis, consumpties voor eigen rekening bij café Oscar in de bibliotheek. Vrije gift wordt zeer gewaardeerd. Graag aanmelden via het gratis ticket op eventbriteTegenlicht Meetup Deventer is een initiatief van- en wordt begeleid door Trees Schopman. (www.filosofischepraktijkdeventer.nl).

Parkeren kun je in de parkeergarage bij de wilhelminabrug, of op de worp bij het pondje.

Gegevens

Datum:
maart 7
Tijd:
10:30 tot 12:30
Kosten:
Gratis
Evenement Categorieën:
,
Website:
https://www.eventbrite.nl/e/tickets-herhaling-tegenlicht-meetup-deventer-verovering-van-ons-dna-54401319812

Locatie

openbare bibliotheel Deventer, tuinkamer
Stromarkt 18
Deventer,
+ Google Maps
Website:
https://www.bibliotheekdeventer.nl/

De Spiegel – Filosofische Praktijk Deventer is initiatiefnemer van het platform Filosoferen in Deventer. Hier kun je als instantie en als particulier je filosofie verwante evenement plaatsen of een oproep doen. Natuurlijk vind je hier ook wat er nog meer te doen is in Deventer en omgeving aan filosofie. Zie de evenementenkalender van de site.