Aanbevolen vaardigheden voor vruchtbaar filosoferen: durven twijfelen, open waarnemen, aandachtig luisteren, dieper doorvragen, logisch redeneren, invoelend interpreteren, helder argumenteren….

Wil je op de hoogte blijven van het laatste nieuws?  Schrijf je hier in voor de maandelijkse nieuwsbrief.

Laden Evenementen

Evenementen in 27 november 2018

Evenementen Search and Views Navigation

Evenement Views Navigation

19:00

Geweldloze / verbindende communicatie in relaties (3 dinsdagavonden)

27 november 2018 van 19:00 tot 22:00
Filosofische Praktijk Deventer, de Spiegel Koningin wilhelminalaan 2
Deventer, 7415 KS Netherlands
+ Google Maps
€96,80

Communicatie is de brug waarover we elkaar bereiken in het samenleven en samenwerken.  Hoe vaak blijken er op die brug allerlei obstakels te zijn waardoor de communicatie moeizaam is of helemaal mis loopt? Omgaan met conflicten en het herkennen en verwoorden van je eigen behoeften blijkt moeilijk te zijn. In deze cursus verkennen we waar onze conflicten zich voordoen en hoe we hier op een andere manier mee om zouden kunnen gaan. In de cursus geweldloze/verbindende communicatie staan we o.a. stil bij  de theorie van M. Rosenberg en onderzoeken we voorbeelden aan de hand van onze eigen praktijk. Opbouw van de cursus: De cursus bestaat uit een drietal wekelijkse bijeenkomsten van elk drie uur. We starten met een korte inleiding over communicatie en wat hierin zoal mis kan gaan. Daarna verdiepen we ons in de nodige theorie en ondersteunende filmpjes. Aan de hand van dit alles kijken we naar onze eigen communicatie en hoe we die kunnen verbeteren. Het aantal deelnemers is beperkt om een interactieve cursus te kunnen garanderen (minimaal 6, maximaal 12). Voorkennis of niveau: De cursus geweldloze / verbindende communicatie is te volgen zonder enige voorkennis of specifiek opleidingsniveau. Docente: Je docente is drs Trees Schopman, o.a filosoof, (bedrijfs)maatschappelijk werker en mediator. Wil je meer weten? Kijk hier. Kosten: Deelname kost €96,80 Je kunt je gratis aanmelden via Eventbrite. Bij voldoende aanmeldingen (minimaal 6) gaat de cursus definitief van start en krijg je een betalingsverzoek. Mensen met een minimaal inkomen kunnen via de kortingsregeling van Rechtop gebruik maken van een speciaal aanbod.

Meer weten »
+ Exporteer Evenementen

De Spiegel – Filosofische Praktijk Deventer is initiatiefnemer van het platform Filosoferen in Deventer. Hier kun je als instantie en als particulier je filosofie verwante evenement plaatsen of een oproep doen. Natuurlijk vind je hier ook wat er nog meer te doen is in Deventer e.o. aan filosofie. Zie de evenementenkalender van de site.