filosofie cursussen

De Spiegel – Filosofische Praktijk Deventer verzorgt een aantal basiscursussen in filosoferen. Het doel is handvatten te bieden waarmee mensen zelfstandig of samen met anderen hun filosofisch denken over leven en samenleven in deze wereld verder vorm kunnen geven. Deze cursussen geven eveneens een basis voor beter begrip van andere filosofieën en filosofen.

Het cursusseizoen najaar loopt van half september tot de laatste week voor kerst, met ruimte voor de herfstvakantie. In het voorjaar loopt het cursusseizoen van half februari tot april. Soms vindt er in april nog een extra cursus plaats in het kader van de nationale maand van de filosofie.

Actueel

 • Tweeluik levenskunst (2 x 6 dagdelen): 
  1. klassieke levenskunst (€250,00 ex ticketservicekosten)
  2. moderne levenskunst (€250,00 ex ticketservicekosten)
 • Drieluik verbindingskunst (3 x 3 dagdelen): 
  1. burn-out & bezieling (€125,00 ex ticketservicekosten)
  2. geweldloze/verbindende communicatie in relaties (€125,00 ex ticketservicekosten)
  3. kunst van liefhebben (€125,00 ex ticketservicekosten)
 • Drieluik ethiek en metafysica (3 x 6 dagdelen):
  1. Kijken naar ethiek (€250,00 ex ticketservicekosten)

In voorbereiding

 • Tweeluik denken en argumenteren: 
  1. leren filosoferen
  2. leren argumenteren
 • Drieluik ethiek en metafysica: 
  1. kijken naar ethiek (al actueel als geplande cursus)
  2. kijken naar religie
  3. ontdekking van humanistiek.

Overige informatie

Je docent is (bedrijfs)maatschappelijk werker, filosoof en religiewetenschapper
Trees Schopman.

Cursusdagen zijn maandag, dinsdag en woensdag. Cursustijden zijn ‘sochtends van 9.00 – 12.00 uur, ‘smiddags van 13.30 tot 16.30 uur, ‘savonds van 19.00 tot 22.00 uur. De cursussen van De Spiegel bestaan uit minimaal 5, maximaal 10 deelnemers. Deze groepsgrootte garandeert voldoende ruimte voor uitwisseling van ervaring en gedachten. Mocht je al wel belangstelling hebben, maar je nog niet concreet in willen of kunnen schrijven voor een cursus, dan kun je hier al wel vrijblijvend je belangstelling aangeven.

Inschrijven: Voor ingeplande cursussen en activiteiten kun je rechtstreeks je ticket kopen via Eventbrite.nl. Wil je via de Rechtop-korting deelnemen, of al vast je belangstelling aangeven voor een specifieke cursus, laat dit dan weten via het contactformulier.

Financiering: Mensen met een minimaal inkomen kunnen via de kortingsregeling van Rechtop gebruik maken van een speciaal aanbod. Werknemers kunnen de kosten eventueel vergoed krijgen door hun werkgever als studie- of re-integratiekosten.  Particulieren kunnen de kosten fiscaal aftrekken van hun inkomstenbelasting als zorg- of studiekosten (let op, hier geldt wel een drempel). Een andere mogelijkheid is het inzetten van het Persoons Gebonden Budget (PGB) voor begeleiding. Mochten financiën toch nog een probleem zijn, neem dan contact op met de Spiegel.

Zie voor aanmelden, de actuele agenda.
Recensies vind je hier.