Publieksfilosofie

Zie de actuele agenda om je aan te melden voor een geplande activiteit.

Publieksfilosofie is laagdrempelige filosofie waarin je kunt kennismaken met een filosofische benadering van maatschappelijke of persoonlijke onderwerpen. Bij deze activiteiten ontmoet je ook andere mensen die graag met elkaar in gesprek gaan over onderwerpen die er toe doen.


  • ‘Filosofiecafé Deventer’: In de periode oktober – december en februari – april is er elke eerste donderdagavond van de maand een filosofie-avond met een specifiek thema.  We filosoferen met belangstellenden over vragen die ons bezig houden. Startpunt is een actueel dilemma. Je hoeft niet bekend te zijn met filosofie of filosofen om mee te kunnen doen. Filosofiecafé is voor iedereen die wil filosoferen en durft te denken, ongeacht leeftijd, sociale achtergrond of opleiding. Actuele informatie vind je via de evenementenkalender en via facebookEntree is een vrije gift . Meld je aan via Eventbrite want er is beperkt plek.  Zie de agenda voor meer informatie. 

  • Filosofie in de huiskamer (Socratisch gesprek): Wilt u in kleine kring een goed gesprek voeren over een vraag of een onderwerp dat u bezig houdt? Al eens gedacht aan uw eigen diner-pensant in de vorm van een diner, lunch of high tea? U nodigt uw gasten uit en zorgt voor de innerlijke mens, dan help ik u graag bij het verzorgen van de denkende mens.  Als filosoof begeleid ik bij het voeren van een socratisch gesprek en help ik mensen filosoferen over thema’s die zij zelf vaststellen. Hebt u interesse of vragen, neem dan nu contact op en ik bel of mail u zo snel mogelijk terug. Richtprijs is €10,00 per persoon per uur, afhankelijk van groepsgrootte en tijdsduur.

     

  • Tegenlicht Meet Up Deventer: De Spiegel heeft ongeveer tien jaar lang de Meet Up voor Deventer verzorgd. Per september 2023 is deze activiteit definitief overgedragen aan bibliotheek Deventer. Tegenlicht Meet Up  wil bijdragen aan kritisch nadenken en constructief samenleven. Voor meer informatie zie de agenda van bibliotheek Deventer.