Publieksfilosofie

Publieksfilosofie is laagdrempelige filosofie waarin je kunt kennismaken met een filosofische benadering van maatschappelijke of persoonlijke onderwerpen. Bij deze activiteiten ontmoet je eveneens andere mensen die graag met elkaar in gesprek gaan over onderwerpen die er toe doen.


  • Tegenlicht Meetup Deventer wil bijdragen aan kritisch nadenken en constructief samenleven. Elke laatste donderdagavond van de maand (herhaling eerste donderdagochtend van de maand) (met uitzondering van juli en feestdagen) is er een Tegenlicht Meetup Deventer. In deze bijeenkomsten staan we stil bij onderwerpen van het actualiteitenprogramma VPRO-tegenlicht. We starten om 19.30 met het bekijken van de hele documentaire. Om 20.30 starten we de discussie. Na afloop van de gratis activiteit is er ruimte voor een drankje en voor gezellig napraten. Actuele informatie vind je via de evenementenkalender en via facebook. Entree voor Tegenlicht is een vrije gift  via Eventbrite – donatieticket.

  • ‘Filosofiecafé Deventer’ staat voor het filosofisch café van Deventer. Elke eerste donderdagavond van de maand (met uitzondering van augustus en feestdagen) filosoferen we met belangstellenden over een vraag die ons bezig houdt. Startpunt is een thema uit voorgaande Tegenlicht Meetup. Vervolgens brengen de deelnemers eigen vragen in en bepalen gezamenlijk welke vraag onderzocht zal worden. Je hoeft niet bekend te zijn met filosofie of filosofen om mee te kunnen doen. Filosofiecafé is voor iedereen die wil filosoferen en durft te denken, ongeacht leeftijd, sociale achtergrond of opleiding. Actuele informatie vind je via de evenementenkalender en via facebookReguliere entree is op dit moment eveneens een vrije gift via Eventbrite- donatieticket. 

  • Filosofie in de huiskamer (Socratisch gesprek): Wilt u in kleine kring een goed gesprek voeren over een vraag of een onderwerp dat u bezig houdt? Al eens gedacht aan uw eigen diner-pensant in de vorm van een diner, lunch of high tea? U nodigt uw gasten uit en zorgt voor de innerlijke mens, dan help ik u graag bij het verzorgen van de denkende mens.  Als filosoof begeleid ik bij het voeren van een socratisch gesprek en help ik mensen filosoferen over thema’s die zij zelf vaststellen. Hebt u interesse of vragen, neem dan nu contact op en ik bel of mail u zo snel mogelijk terug. Richtprijs tussen €10,00 en €50,00 per persoon, afhankelijk van groepsgrootte en tijdsduur.

Zie de actuele agenda om je aan te melden voor een geplande activiteit.