Aanbevolen vaardigheden voor vruchtbaar filosoferen: durven twijfelen, open waarnemen, aandachtig luisteren, dieper doorvragen, logisch redeneren, invoelend interpreteren, helder argumenteren….

Wil je de maandelijkse nieuwsbrief in je mailbox ontvangen? Schrijf je hier in.

Laden Evenementen

« Alle Evenementen

  • Dit event is voorbij.

Filosofiecafé Deventer, over ‘de scheppende mens’.

maart 1 van 20:00 tot 22:00

8,00€

Vind je dit onderwerp interessant om samen over te filosoferen? Dan deel dit evenement met je vrienden!

De mens wordt steeds handiger in het scheppen van zijn eigen wereld. De mens wordt ‘aan God gelijk’ zou je bijna denken. Is dat zo? Zijn er geen natuurlijke grenzen aan het scheppend vermogen van de mens? Zouden er grenzen móeten zijn aan dit vermogen, bijvoorbeeld omwille van de ethiek? Welke gevaren brengen scheppingsdrang en scheppingsvermogen met zich mee die begrensd zouden moeten worden? Of is het simpelweg een kwestie van koudwatervrees?

De avond start om 20.00 uur in de Fermerie aan het muggeplein 9 te Deventer. De toegang voor deze avond is €7,50 via eventbrite en €8,00 op de avond zelf. Filosofiecafé is voor iedereen die wil filosoferen en durft te denken, ongeacht leeftijd, sociale achtergrond of opleiding. De avond wordt georganiseerd door de Spiegel, filosofische praktijk Deventer en staat onder leiding van filosoof Trees Schopman. Filosofiecafé, evenals Tegenlicht Meetup zijn onderdeel van de Filosofische proeverij Deventer, een maandelijks terugkerende week vol denk-evenementen. Meer informatie is te vinden op www.filosofischepraktijkdeventer.nl.

Gegevens

Datum:
maart 1
Tijd:
20:00 tot 22:00
Kosten:
8,00€
Website:
https://www.eventbrite.nl/e/tickets-filosofiecafe-deventer-over-de-scheppende-mens-43086628265

Organisator

Filosofische Praktijk Deventer, de Spiegel
Website:
https://www.facebook.com/filosofischepraktijkdeventer/

Locatie

De Fermerie Deventer
Muggeplein 9
Deventer, 7411NW Netherlands
+ Google Maps