Aanbevolen vaardigheden voor vruchtbaar filosoferen: durven twijfelen, open waarnemen, aandachtig luisteren, dieper doorvragen, logisch redeneren, invoelend interpreteren, helder argumenteren….

Laden Evenementen

« Alle Evenementen

  • Dit event is voorbij.

Filosofische Proeverij Deventer; socratische wandeling ‘duurzaam’

29 oktober 2017 van 09:59 tot 12:30

12,50€

Kom proeven aan de filosofie. Doe mee aan de filosofische wandeling, of aan het diner pensant op zondag of bezoek de lezing op dinsdag. Alles is licht en luchtig, maar wel met inhoud. Er is maar ruimte voor 12 deelnemers dus meld je op tijd aan vóór zaterdag 28 oktober, 12.00 uur via https://goo.gl/forms/erL9bnbnk2QmtHQj2

In de maandelijkse proeverij borduren we voort op de voorafgaande Tegenlicht uitzending. In oktober was dit ‘boer zoekt voedselflat’. Ons voedsel legt vele kilometers af, gebruikt veel water, wordt verspild en vervuilt het milieu. Toch moeten de 7 miljard aardbewoners, veelal in grote steden woonachtig, gevoed worden. Om dat op een duurzame manier te doen, moet voedselproductie voor een aanzienlijk deel geïntegreerd worden in de stedelijke infrastructuur, is momenteel de gedachte. Voedselflats en stadslandbouw lijken daarvoor belangrijke alternatieven. Zijn deze alternatieven inderdaad ‘duurzaam’ en inpasbaar in ons markteconomisch denken? Of gaan ze nog teveel voorbij aan de menselijke moraal waar duurzaamheid misschien vorm zou moeten krijgen? Als we het hebben over ‘duurzaamheid’ en ‘maatschappelijk verantwoord ondernemen’, waar hebben we het dan eigenlijk over?

Filosofische wandeling / socratisch gesprek: Bij droog weer gaan we wandelen en filosoferen in subgroepen. Bij slecht weer is er een socratisch gesprek in de Spiegelpraktijk. Bij de prijs inbegrepen zijn koffie / thee en een lekkere verrassing.

Er is ruimte voor maximaal 12 deelnemers. In verband met de voorbereidingen is aanmelding noodzakelijk. Dit kan tot uiterlijk zaterdag 28 oktober tot 12.00 uur via: De toegangsprijs is €12,50. Vroegboekkorting is er voor de eerste 4 aanmelders. Bij minder dan 4 deelnemers wordt de activiteit geannuleerd.

Gegevens

Datum:
29 oktober 2017
Tijd:
09:59 tot 12:30
Kosten:
12,50€
Website:
https://goo.gl/forms/erL9bnbnk2QmtHQj2

Organisator

Filosofische Praktijk Deventer, de Spiegel
Website:
https://www.facebook.com/filosofischepraktijkdeventer/

Locatie

Filosofische Praktijk Deventer, de Spiegel
Koningin wilhelminalaan 2
Deventer, 7415 KS Netherlands
+ Google Maps