Aanbevolen vaardigheden voor vruchtbaar filosoferen: durven twijfelen, open waarnemen, aandachtig luisteren, dieper doorvragen, logisch redeneren, invoelend interpreteren, helder argumenteren….
Interessant? Schrijf je
 hier in voor de maandelijkse nieuwsbrief.

Laden Evenementen

« Alle Evenementen

  • Dit evenement is voorbij.

Diner pensant; handelen in crisistijden

juli 11 van 17:00 tot 22:00

€25,00

We waanden ons aanvankelijk veilig. Het coronavirus was in China en zou Nederland vast niet bereiken. En als het Nederland zou bereiken zouden wij onze maatregelen treffen en het onder controle kunnen houden. Vervolgens krijgt het coronavirus ons allemaal in zijn greep, wereldwijd..

Samenlevingen gaan in lockdown. De natuur leeft her en der op omdat ze eindelijk even rust krijgt van de mens. Onze economie raakt in een crisis, en ons denken over een goed en rechtvaardig economisch systeem schudt op zijn grondvesten. De mens, met haar onderlinge verhoudingen en haar verhouding tot de natuur staat in de schijnwerpers!

In hoeverre is onze wereld en ons leven maakbaar? Wat hebben we nu echt nodig om gezond en gelukkig te kunnen leven? Hoe gaan we om met eindigheid? Waar begint en waar eindigt de zorg voor onze naasten in tijden van crisis? Hoe zit het met u, beste lezer? Wat haalt deze crisis in u boven? Angst? Bezonnenheid? Creativiteit en strijdlust? Solidariteit? Haalt deze crisis het beste in u boven? En wat is dat dan… het beste?

Denk, praat en eet mee tijdens ons diner pensant. Onze gastvrouw en -heer zijn Karen en Geerten Kooi. Roos Kooi is leidinggevend kokkin van dit diner. Gespreksleidster is filosoof Trees Schopman. Om te kunnen voldoen aan de coronaregels is deelname, naast organisatoren, beperkt tot maximaal 10 deelnemers. DUS MELD JE OP TIJD AAN! Het diner pensant vindt buiten (onder afdak) plaats, dus kleed je naar weer en temperatuur.

Datum en tijd: zaterdag 11 juli 2020, van 17.00 tot 20.00 uur (inloop vanaf 16.30 uur)

Plek: de tuin van Karen en Geerten; Pongeweg 14 in Hall

Maaltijd: Vegetarisch diner van meerdere gangen, er wordt geen alcohol geserveerd.

Kosten: €25,- per persoon exclusief eventbrite-kosten.

Boek hier je ticket!

Gegevens

Datum:
juli 11
Tijd:
17:00 tot 22:00
Kosten:
€25,00
Evenement Categorie:
Website:
https://www.eventbrite.nl/e/tickets-diner-pensant-handelen-in-crisistijden-109529924954

Locatie

tuin van Karen en Geerten
pongeweg 14
Hall, Nederland
+ Google Maps

De Spiegel – Filosofische Praktijk Deventer is initiatiefnemer van het platform Filosoferen in Deventer. Hier kun je als instantie en als particulier je filosofie verwante evenement plaatsen of een oproep doen. Natuurlijk vind je hier ook wat er nog meer te doen is in Deventer en omgeving aan filosofie.